9 C
Județul Dolj
vineri, 3 decembrie, 2021

Incendiu la un bloc cu 10 etaje din România! Intervenție în forță a pompierilor

Sursa foto: Arhiva EVZ

Publicat la 23 noiembrie 2021, 12:13

Marți dimineață, un incendiu a izbucnit într-un bloc cu 10 etaje din Craiova. Potrivit declarațiilor oficiale, flăcările au izbucnit la toboganul de gunoi al imobilului, la etajul șase. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar locatarii s-au evacuat singuri.

La primele ore ale dimineții,

la un bloc cu 10 etaje aflat pe Calea Bucureşti, Craiova. Potrivit ISU Dolj, echipele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru a lichida incendiul. Flăcările au izbucnit la etajul al șaselea, la toboganul pentru deșeuri.

„La faţa locului se intervine cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi două ambulanţe SAJ. Este degajare mare de fum, cauzată de arderea resturilor menajere pe ghena de gunoi a unui bloc cu 10 etaje. Până în acest moment nu sunt victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoşilă.

Locatarii blocului au reușit să se evacueze singuri. Nicio persoană nu a solicitat ajutor medical, iar echipe compuse din polițiști și jandarmi au mers la fiecare apartament din imobil pentru a verifica dacă vreunul din locatari are nevoie de ajutor.

Echipele de pompieri sosite la fața locului au lichidat repede incendiul.

Incendiu la un spitalul de psihiatrie din Gătaia. A fost activat planul roșu de intervenție

Un incident care putea provoca multe victime a avut loc marți dimineață la spitalul de psihiatrie din Gătaia, județul Timiș. Unul dintre pacienți a dat foc unei saltele, iar autoritățile au fost nevoite să activeze planul roșu de intervenție. Conform informațiilor oficiale, 41 de persoane, pacienți și personal medical, au fost evacuate.

Pentru a lichida incendiul, 48 de

s-au deplasat la fața locului. Flăcările au fost stinse înainte ca aceștia să ajungă la spital și nu a fost înregistrată nicio victimă.

Reprezentanții spitalului susțin că un pacient a introdus o brichetă în salonul izolator și a dat foc saltelei. Este al doilea incendiu care are loc în acest an la spitalul de psihiatrie din Gătaia. La începutul acestui an, un salon a luat foc din cauza unui pacient care a insistat să fumeze în salon.

Sursa: https://evz.ro/incendiu-la-un-bloc-cu-10-etaje-din-romania-interventie-in-forta-a-pompierilor.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,036FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
10CititoriConectați-vă

Vaslui Plus