10.1 C
Județul Dolj
25 aprilie, 2024

A vrut să sape o fântână în curte și a găsit gaze pentru tot cartierul! Cu ce pagubă s-a ales o femeie din Dolj

Sursă Foto – Digi24

Publicat: 16/09/2022, 15:17

O femeie din județul Dolj a găsit o comoară în curtea casei. În timp ce încerca să sape un puț, femeia a descoperit o pungă de gaze. Focul este foarte greu de stins, având în vedere că arde de sâmbăta trecută. O echipă de specialiști a intervenit pentru a pune capăt flăcărilor.

Femeia din Dolj a găsit în pământ, în timp ce a vrut să sape o fântână, o pungă de gaze care s-a aprins. Din ziua aceea, respectiv sâmbătă, focul arde constant iar flăcările ar atinge cel puțin 5 metri.

Stingerea focului este o misiune destul de dificilă, care a avut nevoie de intervenția unei echipe de specialiști pentru a opri focul și să cimenteze puțul.

Autoritățile locale spun că au apelat la ajutorul unei echipe de specialiști din Mediaș, iar costul acestei lucrări costă 20.000 de euro . Primăria va acoperi paguba, până când proprietara își va putea plăti această datorie imensă.

De asemenea, cei care au descoperit punga de gaze vor fi amendați, aparent, nici proprietarul terenului și nici firma care s-a ocupat de săpături nu aveau autorizație.

Femeia a vrut să foreze un puț, dar a dat peste o comoară. Din pământ a țâșnit apă, dar și gaze, care au luat foc.

Vecini și îngrijorarea față de flăcările din cartier

Mai în glumă, mai în serios, oamenii s-au strâns în fața casei femeii să vadă ce se întâmplă. Unii dintre ei chiar au spus că le-ar prinde bine să aibă gaze mai aproape de casă, potrivit

Proprietar: Am sunat la 112, Au venit de la pompieri, au izolat zona. Au venit și de la primărie. Au defrișat zona pe aici. La un moment dat era altundeva focul, l-au deviat un pic aici, ca să elimine pericolul din zonă.

Liviu Vasiloiu, şeful centrului operaţional ISU: S-a luat măsura de deviere a conductei de deversare într-un iaz artificial, creat astfel încât să fie limitat la minimum pericolul de incendiu pentru vecinătăți.

Daniel Bobin, primar: Primele momente, și pentru noi, și pentru cetățeni, că nu ne-am mai confruntat cu asemenea caz, au fost de panică. După ce au venit specialiști în domeniu, ingineri de la Petrom, cei de la Garda de mediu, am constatat că nu e atât de periculos. Să dea Dumnezeu chiar să fie o pungă de gaz și destul de mare. Este și dorința localnicilor.

Vecin: Fiecare cu norocul lui. M-as bucura din suflet sa am gazele cat mai aproape.

Vecin: Ar fi foarte bune de folosință, pentru toată comuna. V-am mai spus la început, având conducta care trece pe aici, este aproape de noi, nu e departe, se pot extrage gaze de aici. Până atunci mai au însă de așteptat. Comitetului Local pentru Situații de Urgență a decis ca puțul să fie astupat de o firmă specializată, contactată pentru a interveni și a rezolva problema. Abia apoi vor urma studii care să arate cât de mare este zăcământul şi dacă va fi exploatat.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile – ucraineană-rusă.

Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

21 Mar, 01:29

Marius Tucă Show –

21 Mar, 01:16

Știri externe –

21 Mar, 00:59

Ultima oră

21 Mar, 00:42

Știri –

21 Mar, 00:19

Sport –

21 Mar, 00:09

Sursa: https://www.gandul.ro/stiri/a-vrut-sa-sape-o-fantana-in-curte-si-a-gasit-gaze-pentru-tot-cartierul-cu-ce-paguba-s-a-ales-o-femeie-din-dolj-19841158

Ultimă oră

Același autor