19.8 C
Județul Dolj
8 septembrie, 2024

Animalele sălbatice din pădurile din Dolj, salvate de pădurari. Au săpat gropi să pună apă în zilele caniculare

Publicat: 22/07/2024, 15:09

Angajații fondurilor de vânătoare din Dolj au luat măsuri și în ceea ce privește animalele sălbatice care nu au nicio sursă de apă în păduri din cauza caniculei. Au săpat cu utilaje gropi și pun zilnic apă să nu moară de sete animalele. Medicii veterinari spun ca animalele sunt deshidratate din cauza caniculei și în pădure au secat toate izvoarele.

Aceste gropi au fost săpate în urma cu o săptămână în pădurea de la Palilula din Dolj și de atunci zilnic pădurari de aici vin și pun apă pentru animale.

„Aceasta acțiune desfășurată pe fondul 54 al Bucovatului, grupa noastră am luat decizia datorita caniculei care este foarte nenorociți, peste 42 de grade, nemaiavând apă și am săpat aceste gropi și sa le alimentam cu apa pentru ca vânatul sa vin să bea apă”, spune Marin Catrina, reprezentant fond de vânătoare.

Și pentru păsări, precum fazani, au fost puse în culturile de porumb și floarea soarelui bidoane cu apă.

Medicii veterinari din zonă spun ca animalele sunt deshidratate din cauza lipsei de apă pentru că toate izvoarele au secat.

„În aceste momente critice vis a vis de canicula animalele sălbatice pe care le protejăm capătă un comportament anormal. Le vedem ziua alergând pe tarlale, vin la aceste adăpători artificiale pe care noi le cerem, normal ziua ar trebui sa stea la umbra, dar din lipsă de apă caută”, spune Bogdan Tută, medic veterinar.

În pădurea de la Palilula din Dolj trăiesc peste o mie de păsări și animale sălbatice.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

23 Jul, 00:38

Actualitate –

22 Jul, 23:28

22 Jul, 23:16

Ultima oră

Economic –

22 Jul, 21:22

22 Jul, 20:58

22 Jul, 20:24

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/animalele-salbatice-din-padurile-din-dolj-salvate-de-padurari-au-sapat-gropi-sa-puna-apa-in-zilele-caniculare-20260980

Ultimă oră

Același autor