10.9 C
Județul Dolj
25 aprilie, 2024

Cât trebuie să scoți din buzunar pentru o călătorie de un an în jurul lumii cu un vas de croazieră

Nava de croazieră MV Gemini/Sursa FOTO: Life at Sea Cruises

Publicat: 12/03/2023, 21:16

Ai visat vreodată să renunți la toate, să lași totul în urmă și să pornești la drum pentru a scăpa de toate responsabilitățile? Sună bine, nu-i așa? Dar sună și scump. Sau cel puțin, așa părea până acum, pentru că o companie lansează o croazieră de trei ani în jurul lumii, la un preț relativ accesibil de 30.000 de dolari de persoană pe an.

Life at Sea Cruises a deschis rezervări pentru călătoria sa de trei ani cu nava MV Gemini, care pleacă de la Istanbul pe 1 noiembrie. Așadar, aveți opt luni la dispoziție pentru a vă pune în ordine pașaportul, vaccinările și abilitățile de lucru la distanță.

Compania promite că va bifa 375 de porturi din întreaga lume, vizitând 135 de țări și toate cele șapte continente. Nava va parcurge peste 200,000 de kilometri pe parcursul celor trei ani, cuprinzând obiective emblematice de la statuia Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro și Taj Mahal din India, până la Chichen Itza din Mexic, piramidele din Giza, Machu Picchu și Marele Zid Chinezesc. Se înscrie chiar și în excursii către 103 „insule tropicale”. Dintre cele 375 de porturi, 208 vor fi opriri peste noapte, oferindu-vă timp suplimentar pentru a vă bucura de destinație, scrie

Nava are 400 de cabine și poate găzdui până la 1.074 de pasageri. La bordul navei, pasagerii au la dispoziție restaurante, locuri pentru divertisment și facilități de lucru la distanță.

Compania promite un centru de afaceri la scară mare, cu săli de întâlnire, 14 birouri, o bibliotecă de afaceri și un lounge, probabil pentru pauzele de cafea la mijlocul turei. Accesul va fi gratuit.

De asemenea, va exista un spital cu program non-stop cu vizite medicale gratuite.

Compania oferă, de asemenea, posibilitatea de „beneficii fiscale suplimentare atunci când lucrează ca rezident internațional la bordul navei”.

Dacă veți opta pentru această croazieră, veți petrece Crăciunul în Brazilia și Anul Nou în Argentina. Nava va face o buclă în jurul Americii de Sud, va trece pe lângă Antarctica, va ajunge în jurul Caraibelor, pe ambele coaste ale Americii Centrale, apoi va urca pe coasta de vest a Americii de Nord, traversând spre Hawaii.

Opririle din Asia includ Japonia (12 opriri), Coreea de Sud (inclusiv insula Jeju) și China. De asemenea, include majoritatea destinațiilor clasice din Asia de Sud-Est, de la Bali, Da Nang în Vietnam și coasta cambodgiană până la Bangkok, Singapore și Kuala Lumpur.

Va face buclă în jurul Australiei, Noii Zeelande și prin Pacificul de Sud. Va călători în jurul Indiei și Sri Lanka, apoi va ajunge în Maldive și Seychelles înainte de a traversa vestul spre Africa, atingând continentul la Zanzibar și apoi coborând spre Cape Town și pe coasta de vest a Africii, inclusiv spre vest, spre insulele St. Helena, Canare și Madeira. De asemenea, va naviga în jurul Mediteranei și al Europei de Nord.

Un singur avertisment: Pentru a vizita unele dintre opririle enumerate pe lista celor „13 minuni ale lumii”, care include locuri precum Farul din Alexandria, Colosul din Rodos, Templul lui Artemis din Efes și statuia lui Zeus din Olympia, toate distruse în antichitate, nu veți avea nevoie doar de o navă de croazieră, ci și de o mașină a timpului.

Nava are o gamă variată de la cabinele „Virtual Inside” de 130 de metri pătrați – care încep de la 29.999 USD de persoană pe an, ajungând la 179.994 USD pentru o călătorie de trei ani pentru două persoane – până la Suitele cu balcon, care au dimensiunea dublă și ajung până la 109.999 USD de persoană. Cea mai ieftină cabină în aer liber costă 36.999 USD de persoană.

Pasagerii trebuie să se înscrie pentru toți cei trei ani, deși compania lansează o schemă de potrivire, în care pasagerilor li se va permite să „împartă” o cabină cu altcineva, intrând și ieșind din itinerar. De exemplu, două cupluri ar putea cumpăra o cabină pentru întreaga călătorie și apoi să împartă călătoria între ei.

Călătorii singuri beneficiază de o reducere de 15% la tariful de ocupare dublă. Este necesar un avans minim de 45.000 USD.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

15 Mar, 23:09

Marius Tucă Show –

15 Mar, 22:31

Știri –

15 Mar, 22:24

Ultima oră

15 Mar, 22:12

Actualitate –

15 Mar, 21:48

Sursa: https://www.gandul.ro/stiri/cat-trebuie-sa-scoti-din-buzunar-pentru-o-calatorie-de-un-an-in-jurul-lumii-cu-un-vas-de-croaziera-19941477

Ultimă oră

Același autor