19.8 C
Județul Dolj
8 septembrie, 2024

Decizia instanței în cazul crimei din Grădina Botanică din Craiova

28.06.2024 07:12

FOTO: Freepik

Magistrații de la Tribunalul Dolj se vor pronunța definitiv în cazul crimei de la Grădina Botanică din Craiova.

Instanța se va pronunța definitiv, vineri, în dosarul crimei care a avut în urmă cu un an, la Grădina Botanică din Craiova, scrie Agerpres. Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații de la Tribunalul Dolj au amânat de patru ori pronunțarea unei decizii pe fondul acestei cauze.

Reamintim că o adolescentă de 14 ani și prietenul acesteia au fost înjunghiați, la data de 27 iunie 2023, în timp ce se aflau în Grădina Botanică, minora decedând din cauza rănilor suferite.

Atacatorul acestora, Mario Alexandru Fojică, avea la acel moment 17 ani și era elev la Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu”.

El a fost trimis în judecată, în septembrie 2023, pentru omor calificat și tentativă de omor calificat, anchetatorii arătând că inculpatul ”a plecat de acasă cu intenția clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-și aleagă victimele”.

”În data de 27.06.2023, în jurul orelor 16,00, în timp ce se afla în Grădina Botanică din Craiova, inculpatul F.M.A. a pus în aplicare hotărârea infracțională de a ucide, înjunghiind de mai multe ori cu un cuțit, în zone vitale, atât pe victima L.M.M., provocând decesul acesteia, cât și pe persoana vătămată B.E., acesteia producându-i leziuni traumatice ce au necesitat cca 40 zile de îngrijiri medicale și au pus în primejdie viața victimei.

La stabilirea încadrării juridice a fost reținută circumstanța agravantă, premeditarea, având în vedere că inculpatul F.M.A. a luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuțit și luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului și a momentului de săvârșire a faptelor.

Astfel, chiar dacă inculpatul nu cunoștea cele două victime, din modul în care acesta a acționat rezultă că a plecat de acasă cu intenția clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-și aleagă victimele în funcție de împrejurări și să acționeze la momentul oportun”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj la momentul trimiterii în judecată.

07 iul 2024, 14:26

Sursa: https://www.dcnews.ro/decizia-instantei-in-cazul-crimei-din-gradina-botanica-din-craiova_964139.html

Ultimă oră

Același autor