14.8 C
Județul Dolj
19 septembrie, 2024

Dolj: Anchetă a poliţiştilor după ce un câine a fost găsit într-o fântână dezafectată / Animalul a fost salvat / Descoperirea, făcută în localitatea în care o femeie şi fiul ei au fost amendaţi pentru că au bătut un câine şi l-au abandonat pe câmp

astăzi, 12:04

Poliţiştii din Dolj au deschis o anchetă după ce un câine a fost găsit într-o fântână dezafectată, iar acesta a fost salvat şi încredinţat unei asociaţii care oferă servicii de adăpostire a animalelor aflate în pericol. Această descoperire a fost făcută în localitatea în care o femeie a bătut un câine cu o furcă, iar apoi fiul acesteia l-a abandonat pe câmp, cei doi fiind amendaţi cu 17.000 de lei.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au anunţat, vineri, că poliţiştii de la Protecţia Animalelor au fost sesizaţi, joi, cu privire la faptul că persoane necunoscute au aruncat un câine într-o fântână din localitatea Întorsura.

”Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au găsit pe strada Valea Fântânilor, din localitate, pe un teren viran, o fântână dezafectată, în interiorul căreia a fost observat un exemplar canin.

A fost solicitat sprijinul pompierilor din cadrul ISU Dolj care au procedat la extragerea exemplarului canin din fântână, o femelă de aproximativ zece luni, având o stare de sănătate bună”, au afirmat reprezentanţii IPJ Dolj.

Câinele a fost încredinţat unei asociaţii care oferă servicii de adăpostire a animalelor aflate în pericol.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de schingiuirea animalelor şi continuă cercetările pentru identificarea autorilor acestei fapte.

Poliţiştii au amendat o femeie din localitatea Întorsura şi pe fiul ei, cu 17.000 de lei. Femeia este acuzată că a bătut un câine, legat în lanţ, cu o furcă, iar bărbatul, pentru că a abandonat, ulterior, animalul pe un câmp.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/dolj-ancheta-politistilor-dupa-caine-gasit-intr-fantana-dezafectata-animalul-salvat-descoperirea-facuta-localitatea-femeie-fiul-au-amendati-au-batut-caine-l-au-abandonat-camp-1922400413002024091221731802

Ultimă oră

Același autor