10.3 C
Județul Dolj
25 aprilie, 2024

Fuego, despre relația cu Irina Loghin: „Am reușit să fim mai mult decât colegi”

24.02.2024 12:03

24.02.2024 11:56

Sursa foto: Facebook Paul Surugiu-Fuego

Paul Surugiu (Fuego) a făcut mărturisiri inedite despre relația pe care o are cu Irina Loghin.

Irina Loghin a împlinit 85 de ani și a petrecut alături de cei dragi. Printre invitați s-a numărat și Fuego.

„Am reușit să fim mai mult decât colegi”

„Face o vârstă de aur, iar eu sunt bucuros că am realizat împreună un proiect de succes, de anvergură, cu două albume premiate, alături de Orchestra Lăutarii și maestrul Nicolae Botgros, concerte în toată lumea, amintiri! Îi doresc liniște, bucurii alături de nepoată, puterea de a fi pe scenă, răbdare și multă sănătate!

Eu nu pot decât să-i mulțumesc cu tot sufletul meu, fiindcă am construit împreună un duet de succes, care continuă să aibă admiratori. Am reușit să fim mai mult decât colegi, povățuindu-mă mereu cu sfaturile sale despre cum să faci această profesie dură”, a spus Fuego pentru

„Folclorul nostru, cu siguranță, n-ar fi fost la fel fără glasul său, care-a reușit să pătrundă în toate zonele, fiind iubită de toată țara. Românii i-au închinat, prin dragostea lor, un adevărat cult și sunt sigur că așa va fi și peste multe generații, pentru că a influențat prin vocea sa caldă, prin emoția transmisă, prin bijuteriile din zona sa, Prahova mândră și frumoasă. La mulți ani, mama Irina Loghin!”, a mai spus artistul.

Ce spune Irina Loghin

„Am avut parte de o zi specială, alături de familie și de mulți prieteni dragi. Alături de mine a fost și fiul meu adoptiv, Paul, care îmi este alături an de an în această minunată zi. Le mulțumesc tuturor și vă mulțumesc vouă, dragii mei, pentru sutele de mesaje și telefoane! Îmi pare rău că nu am reușit sa răspund tuturor!”, a declarat Irina Loghin, pentru sursa citată.

Cine este Irina Loghin

Irina Loghin, una dintre cele mai cunoscute şi mai îndrăgite interprete de muzică populară din ţara noastră, s-a născută în ziua de 19 februarie a anului 1939, în comuna Gura Vitioarei de lângă Vălenii Munte – judeţul Prahova, potrivit site-ului

A urmat Şcoala Populară de Artă din Ploieşti şi a fost solistă a ansamblurilor Ciocârlia – la care a debutat în 1962 -, Barbu Lăutaru şi Ciprian Porumbescu.

În 1963 a realizat primele înregistrări la radio, în 1964 are primele apariţii TV, iar în 1965 a editat primul său disc. În 1967 formează, alături de Benone Sinulescu, primul dialog muzical din folclorul românesc, cei doi artişti bucurându-se de o mare popularitate, potrivit Agerpres. În 2004, formează un nou dialog muzical, la fel de apreciat, cu Paul Surugiu (Fuego).

În cariera sa, Irina Loghin a strâns un număr impresionant de turnee, peste 40 de albume şi sute de spectacole. Pentru vânzări record, a obţinut Discul de Aur pentru albumele „Mama şi Fiul”, împreună cu Fuego (2005), „Valurile Vieţii”, de asemenea împreună cu Fuego (2006), „Roata Vieţii” (2011), arată sursa citată.

Artista a activat şi în politică. Membră a PRM (Partidul România Mare), Irina Loghin a fost aleasă în Parlamentul României, mai întâi deputat de Dolj, în legislatura 2000-2004, apoi senator de Giurgiu, în legislatura 2004-2008, potrivit

Artista este căsătorită cu Ion Cernea, fost campion la lupte greco-romane, cei doi având împreună doi copii, Ciprian şi Irinuca.

24 feb 2024, 19:05

Sursa: https://www.dcnews.ro/fuego-despre-relatia-cu-irina-loghin-am-reusit-sa-fim-mai-mult-decat-colegi_950170.html

Ultimă oră

Același autor