30.3 C
Județul Dolj
joi, 26 mai, 2022

Mama lui Nicolae Ciucă sare în apărarea sa: Nu a plagiat nici o vorbă! Am încredere totală

sursă: arhivă EvZ

Publicat la 18 ianuarie 2022, 23:18

Confruntat cu grave acuzații de plagiat, după ce în spațiul public au apărut informații legate de lucrarea sa de doctorat, premierul Nicolae Ciucă primește ajutor din partea familiei.

premierului își susțin fiul în scandalul declanșat în spațiul public, cu privire la originalitatea tezei sale de doctorat. Lucia (74 de ani) și Gheorghe Ciucă (78 de ani) locuiesc într-o comună din județul Dolj, Plenița, iar acuzațiile aduse fiului lor nu i-a ocolit. Mama acestuia nu este de acord și își apără fiul pe care îl creditează cu toată încrederea sa.

„Eu știu așa: dacă era plagiat, nu termina șef de promoție, termina ultimul de la coadă! Nu am apucat să vorbim cu el, nu îl sun pentru că nu are timp. Când ne sună el, atunci vorbim”, a spus Lucia Ciucă.

Femeia susține că Nicolae Ciucă avea suficientă experiență de front ca să elaboreze o

originală. Aceasta chiar și fără să fie nevoie să studieze.

„Am încredere totală că băiatul nostru nu a făcut plagiat, nu a plagiat nici o vorbă! Experiența pe care o are îi ajungea și dacă nu învăța. Doar trecând prin experiență se făcea om”, a declarat Lucia Ciucă conform

Tatăl premierului se mândrește cu cariera acestuia

Conform sursei citate, în urmă cu câtva timp, înainte să izbucnească scandalul de plagiat, tatăl premierului l-a lăudat că a terminat primul Academia Militară.

„Nicu al nostru a terminat primul la Academie, el a fost chiar în promoția cu numărul 100. Mereu i-a plăcut să învețe, se vedea clar că o să ajungă departe și nu vă zic asta doar pentru că e baiatul nostru”, povestea atunci Gheorghe Ciucă în urmă cu câteva luni.

Acuzații de plagiat la adresa premierului

este acuzat, într-un articol apărut în spațiul public, că și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat. Aproape un sfert din lucrarea pe care a susținut-o în anul 2003 ar fi fost preluată din alți autori. Premierul ar fi plagiat, conform unui material publicat de PressOne, în jur de 42 de pagini din totalul de 138 ale tezei cu care a devenit doctor în Ştiinţe Militare.

În anul 2003, Nicolae Ciucă, pe atunci locotenent, și-a luat doctoratul cu o lucrare intitulată „Dimensiunea angajării armatei României în operațiuni întrunite multinaționale”.

„Mai multe pagini din lucrarea sa au fost copiate fără ca textele preluate să fi fost atribuite în mod corect autorilor originali și fără să fi fost marcate cu ghilimele, așa cum cer normele academice și în acea perioadă (…) Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare «Carol I» (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului”, se arată în material.

Replica lui Nicolae Ciucă și decizia Universității

Nicolae Ciucă a respins acuzațiile de

și a cerut Comisiei de Etică a Universității Naționale de Apărare „Carol I” să-i verifice lucrarea. Într-un comunicat el a arătat că „acuzațiile publice nu se pot susține științific în niciun fel, fapt ce poate fi dovedit si de raportul oricărei metodologii de depistare a similitudinii, corect și profesionist utilizată”. În reacția pe care a avut-o, premierul a afirmat că teza de doctorat se bazează în mare parte și pe experiența acumulată în misiunile reale și exercițiile la care a luat parte.

„Alegerea tematicii tezei de doctorat s-a bazat predominant pe experiența personală acumulată în misiunile internaționale la care am participat nemijlocit, individual sau împreună cu Batalionul 26 Infanterie: misiunea ONU de menținere a păcii din Angola (1996-1997), misiunea NATO din cadrul rezervei strategice a SACEUR pentru Balcanii de Vest (2000-2001) și misiunea de tip coaliție din Afganistan (2002). Așadar, teza mea de doctorat înglobează, pe lângă cercetarea științifică și studiul teoretic, experiența acumulată în misiunile reale și exercițiile la care am participat, aceasta constituindu-se, în mod evident, contribuția originala proprie unei teze de doctorat corect elaborate”, a arătat Nicolae Ciucă în comunicat.

Universitatea Națională de Apărare Carol I a anunțat că a inițiat demersurile legale pentru a verifica lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

Sursa: https://evz.ro/mama-lui-nicolae-ciuca-sare-in-apararea-sa-nu-a-plagiat-nici-o-vorba-am-incredere-totala.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

11,036FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Vaslui Plus