10.9 C
Județul Dolj
24 aprilie, 2024

MApN a lansat o nouă campanie de recrutare a rezerviștilor voluntari. Sunt…

MApN a lansat o nouă campanie de recrutare a rezerviștilor voluntari. Sunt disponibile peste 2000 de locuri

o oră în urmă

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează, în perioada 22 mai – 30 iunie, o nouă campanie de recrutare şi selecţie pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

Potrivit unui comunicat al MApN, sunt disponibile 2.187 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi), în unităţi militare din Bucureşti şi 38 judeţe – Ilfov, Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

La prezentarea la centrul militar, cei interesaţi vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecţia, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum şi unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situaţia în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.

Candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele/serviciile şi specialităţile militare.

La prezentarea la centrul militar, persoanele care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere şi vor prezenta următoarele documente: actul de identitate, în original şi în copie; certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii; acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie; permisul de conducere valabil, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice; livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Urmărește România Liberă pe

Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.

Economia României a crescut uşor, cu 0,1%, în primul trimestru din acest an, comparativ cu precedentele trei luni, în timp ce faţă de perioada…

Daniel Opriţa a răbufnit după ce formația sa, CSA Steaua, a pierdut cu 3-0 în faţa rivalei Dinamo și a declarat că nu va…

Computer Generated Solutions (CGS) România, liderul piețeilocale de business process outsourcing (BPO), vizează dezvoltarea business-ului și pentru centrul de contact pe care îldeține în Constanța. În acest sens, compania are deja în plan recrutarea a cca. 500 de noi colegi pentru biroul din zonă, până la finalul anului. “Centrul de suport din Constanța a fost inaugurat în 2019, fiind cel de-al 7-lea…

Sursa: https://romanialibera.ro/social/mapn-a-lansat-o-noua-campanie-de-recrutare-a-rezervistilor-voluntari-sunt-disponibile-peste-2000-de-locuri/

Ultimă oră

Același autor