17 C
Județul Dolj
28 martie, 2024

O gospodărie din Dolj a fost atacată de o haită de şacali și zeci de oi au fost omorâte

O gospodărie din comuna Rojişte, judeţul Dolj, a fost atacată în noapte de sâmbătă spre duminică de o haită de şacali, iar zeci de oi au fost omorâte de animalele sălbatice.

Potrivit Prefecturii Dolj, şacalii au atacat ferma de oi a unui localnic amplasată la intrarea în comună. Prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu, împreună cu directorul DSVSA Dolj şi reprezentanţi ai fondului de vânătoare s-au deplasat la faţa locului, scrie Agerpres.

În urmă cu o săptămână şi în comuna Călăraşi, judeţul Dolj, o fermă de ori a fost atacată de şacali, primarul comunei susţinând că de vină este „toată lumea”, pentru că şacalii vin în sat, pentru că au terminat fauna din câmp.

„Şacalii şi-au părăsit habitatul obişnuit şi au atacat sălbatic în sat, în curtea omului. De vină, ca de obicei, toată lumea. Deci, fără terenuri cultivate în totalitate, cu pârloage peste tot şi cu gunoaie alimentare în jurul satului, şacalii sunt şi vor fi invitaţii noştri”, susţine primarul comunei Călăraşi, Sorin Sandu.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/o-gospodarie-din-dolj-a-fost-atacata-de-o-haita-de-sacali-zeci-de-oi-au-fost-omorate-2279935

Ultimă oră

Același autor