19.8 C
Județul Dolj
8 septembrie, 2024

Rute alternative de trecere a frontierei cât timp se vor desfășura reparații la Podul Giurgiu – Ruse

Pe data de 10 iulie vor începe

. Acestea vor avea loc pe partea bulgară, în plin sezon al concediilor, iar timpul estimat de finalizare a lucrărilor de reparaţie în această secţiune este de aproximativ 4 luni şi jumătate pentru fiecare dintre benzi. În aceste condiții, românii se așteaptă la blocaje și ore bune pierdute pe drum, însă există și rute alternative pentru a ajunge în Bulgaria sau Grecia.

Andreea Crăciunecu, jurnalist Digi24: În fiecare sezon estival, Podul Giurgiu-Ruse este tranzitat de peste un milion de români. Prin urmare, este de știut că se va circula pe o singură bandă alternativ, iar circulația va fi dirijată cu ajutorul semafoarelor. Însă, dacă vrem să evităm aglomerația de pe pod, trebuie să știm că există rute alternative pentru trecerea punctului de frontieră.

De exemplu, în Dolj pe la Podu l Vidin-Calafat , în Constanța pe la Negru Vodă sau pe la punctul Silistra-Ostrov-Călărași . De asemenea, este bine de știut faptul că avem și variante de trecere cu bacul. Dacă șoferii doresc acest lucru, trebuie să treacă Dunărea pe la Zimnicea și Bechet . În cazul în care vrem să ne întoarcem în România, totuși, pe podul de la Giurgiu-Ruse, Ministerul de Interne vine cu câteva recomandări pentru a economisi timpii de așteptare, și anume spun să venim cu sume pregătite pentru taxa de pod: vorbim aici de doi euro sau patru leva sau, pur și simplu, să plătim cu cardul.

De asemenea, o altă recomandare este aceea de a stabili din timp rutele și programul, atât pasagerii care merg în vacanță, cât și transportatorii, și să ia în calcul un timp mult mai mare de așteptare la trecerea punctului de frontieră față de cel cu care erau obișnuiți.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/rute-alternative-de-trecere-a-frontierei-cat-timp-se-vor-desfasura-reparatii-la-podul-giurgiu-ruse-2854265

Ultimă oră

Același autor