14.2 C
Județul Dolj
16 septembrie, 2024

Verişorul Raisei, fetiţa de 2 ani ucisă în comuna Breasta, a fost trimis în judecată pentru omor calificat

Verişorul Raisei, fetiţa de doi ani şi cinci luni din comuna Breasta, judeţul Dolj, care

, fiind apoi strangulată, a fost trimis în judecată pentru omor calificat.

Conform datelor de pe portalul instanţelor de judecată, dosarul în care este judecat minorul de 15 ani a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj la data de 5 august, scrie Agerpres.

Luni, 26 august, instanţa de fond a decis prelungirea măsurii arestului preventiv faţă de inculpat.

Potrivit datelor comunicate anterior de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, Raisa a fost victima unor acţiuni de violenţă, iar în urma administrării mai multor mijloace de probă, s-a conturat ipoteza conform căreia minorul de 15 ani a fost cel care a produs leziunile ce au dus la decesul fetiţei.

„În urma cercetărilor efectuate şi căutărilor extinse efectuate în zonă de o echipă complexă (…) a fost identificat cadavrul minorei Stan Raisa Maria Nicoleta într-o zonă cu vegetaţie abundentă situată în spatele imobilului unde aceasta a fost văzută ultima data în viaţă şi s-a efectuat cercetarea la faţa locului. În cauză s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale a cadavrului, iar în urma acesteia s-a stabilit faptul că moartea minorei a fost una violentă şi s-a datorat hemoragiei interne şi externe, provocată de un politraumatism cu multiple plăgi, dintre care unele penetrante, dar şi asfixiei mecanice prin strangulare”, a informat, anterior, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj într-un comunicat de presă.

Relevantă în cauză a fost expertiza genetică judiciară efectuată asupra unui obiect vestimentar ridicat de la inculpatul minor, în urma examinării fizice a acestuia. Conform concluziilor acestei expertize, obiectul vestimentar ridicat de la persoana bănuită prezenta urme de sânge uman, iar în urma genotipării acestei probe a rezultat că aparţinea victimei.

Raisa a dispărut de acasă la sfârşitul lunii mai, fiind găsită moartă pe un câmp aflat la câteva sute de metri de locuinţa părinţilor, după aproape 24 de ore de căutări.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/verisorul-raisei-fetita-de-2-ani-ucisa-in-comuna-breasta-a-fost-trimis-in-judecata-pentru-omor-calificat-2907691

Ultimă oră

Același autor