23.1 C
Județul Dolj
29 martie, 2024

Zeci de mame bănuite că au încasat ilegal indemnizaţii pentru creșterea copilului de 5,5 milioane lei

Polițiștii au descins la zeci de locații din București și Ilfov într-o dosar în care se fac cercetări pentru înșelăciune, uz de fals și fals în declarații. Zeci de mame sunt bănuite că au încasat ilegal indemnizații de creșterea a copilului.

23 mai 2023, 11:10

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 pun în aplicare 58 de mandate de aducere (55 în București, 3 în județul Ilfov), emise pe numele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații. Este vorba de zeci de mame bănuite că au încasat ilegal indeminizații de creștere a copilului.

”În fapt, în perioada 2020 – 2021, persoanele bănuite ar fi indus în eroare o instituție publică cu privire la îndeplinirea condițiilor pentru obținerea indemnizației de creștere a copilului. Acestea ar fi prezentat, ca adevărate, împrejurări mincinoase legate fie de calitatea de angajat, fie de cuantumul veniturilor obținute”, a transmis

Prejudiciul total este de aproximativ 5.500.000 de lei, au transmis anchetatorii.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Sursa: https://www.romaniatv.net/zeci-de-mame-banuite-ca-au-incasat-ilegal-indemnizatii-pentru-cresterea-copilului-de-55-milioane-lei_7488871.html

Ultimă oră

Același autor