23.9 C
Județul Dolj
29 aprilie, 2024

Elevul care a UCIS cu sânge rece o tânără de 14 în Grădina Botanică din Craiova cere schimbarea încadrării juridice. Se cere închisoare pe viață

Mario Alexandru Fojică, elevul criminal din Craiova

Publicat: 12/03/2024, 09:09

Mario Fojică, adolescentul criminal din Grădina Botanică din Craiova care a înjunghiat mortal o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova anul trecut solicită modificarea încadrării juridice în dosarul său, de la omor calificat, pentru care familia victimei cere închisoare pe viață.

Tribunalul Dolj va lua o decizie în acest sens la următorul termen, programat pe 26 martie. Cererea a stârnit indignare în familia victimei, care insistă ca tânărul să fie condamnat la închisoare pe viață.

„Tatăl Melisei, Flavius Lungu, a mărturisit: „Mă așteptam să ceară orice. Din acea zi, nu am fost capabil să-mi găsesc cuvintele și să spun ceea ce este în sufletul nostru, în familie. În momentul când îl văd, am o repulsie”.

„Mama Melisei, Ana Maria Lungu, a adăugat: „A plecat de acasă cu gândul, supărat, să ucidă. A avut toate probele… Tricoul, cuțitul, masca, mănușile. Cum poți să pleci pe stradă? Și a zis că a vrut doar să îi sperie”, potrivit

Ucigașul cu sânge rece din Grădina Botanică din Craiova a mărturisit în instanță motivul pentru care a recurs la acest gest de o cruzime incredibilă.

„Am ucis-o pentru că nu suport să văd oameni fericiți”, le-a spus el magistraților.

Crima din Grădina Botanică din Craiova a avut loc pe 27 iunie 2023, când Melissa, o fată de 14 ani, și Emi, un tânăr de 20 de ani, au fost atacați cu cuțitul de un elev al Liceului Militar din Craiova.

Mai mulţi prieteni şi colegi ai Melisei, tânăra ucisă, au venit la Tribunalul Dolj cu pancarte pe care au afişat mesaje pentru aceasta şi împotriva criminalului, la termenul anterior de judecată de la finele lui februarie 2024.

Pe pancartele tinerilor care erau apropiaţi ai lui Melis sunt afişate mesaje precum: „Închisoare pe viaţă“, „Noi o plângem pe Melis la mormânt, criminalul vine la proces râzând”, „Am fost și eu un copil odată/ M-am bucurat crescând frumos / Dar n-am știut că dintr-o dată / Sfârșitul va fi atât de nemilos”.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020.
Începând

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Video –

12 Mar, 10:22

Știri politice –

12 Mar, 10:17

Actualitate –

12 Mar, 10:11

Ultima oră

12 Mar, 10:07

12 Mar, 09:32

12 Mar, 08:51

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/elevul-care-a-ucis-cu-sange-rece-o-tanara-de-14-in-gradina-botanica-din-craiova-cere-schimbarea-incadrarii-juridice-se-cere-inchisoare-pe-viata-20164727

Ultimă oră

Același autor