25.3 C
Județul Dolj
5 mai, 2024

O mai știți pe „doamna OMV” din conducerea CE Oltenia? DNA investighează posibile infracţiuni de pe vremea când ea era la conducere

25.04.2024 22:04

Au fost percheziții la Complexul Energetic Oltenia. Procurorii au desfășurat acțiuni similare și în cazul reședințelor a șase persoane.

Procurorii DNA au efectuat, joi, mai multe percheziţii în Bucureşti, Sibiu, Gorj şi Dolj care vizează Complexul Energetic Oltenia (CEO) şi şase domicilii, informează surse judiciare.

Potrivit surselor citate, este vorba de infracţiuni de corupţie şi de fals, comise în perioada iulie 2022 – ianuarie 2024, în legătură cu activitatea comercială a CEO.

Posibilele infracțiuni despre care vorbește DNA au avut loc și în perioada în care Lăcrămioara Diaconu-Pințea era șefă la CE Oltenia. Și-a încheiat activitatea chiar în decembrie 2022.

Mai știți cine este Lăcrămioara Diaconu-Pințea? „Doamna de OMV”. La finalul anului 2022, o investigație Antena 3 CNN a ridicat mai multe semne de întrebare privind asocierea între OMV și CE Oltenia, pentru construcția unui parc fotovoltaic finanțat din bani publici.

Conform sursei citate, austriecii veneau cu 15% din valoarea investiției, dar primeau 50% curentul electric obținut, pe lângă sute de hectare de teren, care trec din proprietatea CE Oltenia în cea a OMV. Ministerul Energiei a numit-o pe Lăcrămioara Diaconu-Pințea, un fost angajat OMV, în directoratul CE Oltenia, înainte de parafarea acestei înțelegeri. După ce afacerea a fost devoalată la Antena 3 CNN, Lăcrămioara Diaconu-Pințea și-a dat demisia din funcția deținută la CE Oltenia.

Din 31 decembrie 2022, Lăcrămioara Diaconu-Pințea nu mai face parte din directoratul CEO. Nu a explicat motivul demisiei.

VEZI DETALII AICI: „Doamna OMV” din conducerea CE Oltenia, demisie. Afacerea în care austriecii investesc 15% și primesc 50%, plus terenurile CEO, pusă sub semnul întrebării:

25 apr 2024, 20:33

Sursa: https://www.dcnews.ro/o-mai-stiti-pe-doamna-omv-din-conducerea-ce-oltenia-dna-investigheaza-posibile-infractiuni-de-pe-vremea-cand-ea-era-la-conducere_957182.html

Ultimă oră

Același autor