22 C
Județul Dolj
27 aprilie, 2024

O nouă metodă de înșelăciune. I-a promis că o cere de nevastă, dar i-a furat 242.000 de lei

Publicat la 7 februarie 2024, 16:56

O nouă metodă de înșelăciune. I-a promis că o cere de nevastă, dar i-a furat 242.000 de lei. Sursă: Pixabay

O femeie din Craiova a fost acuzată că a pretins că este bărbat şi a convins o altă femeie să-i dea 242.000 de lei şi 17.000 de euro. Victima a crezut că un bărbat s-a îndrăgostit de ea și că o va lua de nevastă.

O femeie din Craiova a fost

preventiv pentru înşelăciune. Ea ar fi pretins că este bărbat şi a convins o altă femeie să-i dea 242.000 de lei şi 17.000 de euro. Victima era convinsă că „bărbatul” cu care vorbea de șapte ani o va cere de nevastă.

Ce spune IPJ Dolj

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au anunţat că poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Craiova au făcut trei percheziţii domiciliare, la locuinţele şi locul de muncă ale unei femei de 38 de ani, din municipiul Craiova.

„În fapt, o femeie de 38 de ani, din municipiul Craiova, este bănuită că ar fi indus şi menţinut în eroare o femeie de 58 de ani, tot din municipiul Craiova, în scopul obţinerii de la aceasta de foloase patrimoniale injuste. În perioada noiembrie 2016-decembrie 2023, femeia de 38 de ani şi-ar fi creat o identitate fictivă, respectiv bărbat, cetăţean român stabilit în străinătate, iar, prin intermediul mesageriei electronice, a abordat-o pe persoana vătămată, câştigându-i încrederea”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

A fost arestată pentru înșelăciune

Poliţiştii au spus că femeia de 38 de ani i-a promis victimei că o cere în căsătorie pentru a o determina să-i transfere diverse sume de

, în total 242.000 de lei şi 17.000 de euro, aceasta făcând 101 transferuri bancare. Femeia a fost reţinută iniţial pentru 24 de ore, pentru înşelăciune, 101 acte materiale, şi a fost prezentată Judecătoriei Craiova care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, potrivit

O altă femeie, păcălită de iubitul virtual

O altă femeie a fost păcălită prinmetoda „catfishing”, prin care cineva de pe internet fură poza altei persoane și pretinde că este ea. Aceasta i-a trimis „iubitului ei” virtual 80.000 de dolari, iar apoi a aflat că bărbatul nu există și că nu o iubește.

Femeia pe nume Terri a început să vorbească pe Facebook cu un bărbat care își spunea Ricardo. I-a spus că este bogat și că este în căutarea unei iubite. Acesta i-a mai spus că nu pot să iasă la întâlnire pentru că lucrează în Montreal, Canada, dar că pot comunica pe Internet. Bărbatul îi făcea sute de complimente victimei, iar femeia a cedat și i-a crezut toate minciunile.

Inițial, bărbatul i-a cerut femeii să investească 10.000 de dolari în criptomoneda Bitcoin și i-a spus că va fi milionară în doar câteva luni. Aceasta a investit 80.000 de dolari, bani de care se ocupa iubitul care nici măcar nu exista.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/inselaciune-metoda-craiova.html

Ultimă oră

Același autor