16.4 C
Județul Dolj
30 aprilie, 2024

Un angajat de la Protecția Copilului Dolj a fost reținut. Ar fi primit 4.500 de euro șpagă pentru a grăbi adoptarea unui copil

Un angajat de la DGASPC Dolj a fost reținut, miercuri, pentru 24 de ore pentru trafic de influență. Bărbatul, scrie news.ro, este suspectat că a cerut și primit 4.500 de euro mită pentru a urgenta adoptarea unui copil. În cursul zilei de joi, el va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul, scrie sursa citată, are 59 de ani și este din Craiova, iar fapta ar fi avut loc spre finalul anului trecut.

„Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au desfăşurat, ieri (n. red. miercuri), activităţi procedurale pentru administrarea probatoriului faţa de inculpat, angajat al D.G.A.S.P.C Dolj, care a pretins şi primit, în perioada noiembrie – decembrie 2023, suma de 4500 euro pentru a-şi trafica pretinsa influenţă pe lângă colegi din instituţia la care este angajat, în legătură cu urgentarea procedurii de adopţie a unui minor”, a transmis, joi, Direcţia Generală Anticorupţie.

În baza probelor strânse, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de trafic de influență.

Totodată, scrie sursa citată, oamenii legii au dispus sechestrul asigurător asupra sumei de 4.500 euro, contravaloarea mitei luate.

În cursul zilei de joi, angajatul DGASPC Dolj urmează să ajungă în fața instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/un-angajat-de-la-protectia-copilului-dolj-a-fost-retinut-ar-fi-primit-4-500-de-euro-spaga-pentru-a-grabi-adoptarea-unui-copil-2754855

Ultimă oră

Același autor