15.2 C
Județul Dolj
26 aprilie, 2024

VIDEO | În plină criză a gazelor, un bărbat din Dolj a găsit gaze chiar în curtea lui. Sătenii din comuna Calopăr speră că a dat norocul peste ei

Publicat: 14/09/2022, 16:21

În timp ce toată lumea vorbește de o criză a gazelor, iar prețul a explodat, un localnic din Dolj a descoperit o pungă cu gaze chair la el în grădină. Bărbatul a forat un puț, dar din groapa săpată nu a ieșit doar apă, ci și gaze naturale. Zona a fost împrejmuită, iar oamenii așteaptă acum specialiștii să afle dacă s-au îmbogățit sau nu.

Constantin Florea a decoperit zăcămintele de gaze pe proprietatea sa din satul Bâzdâna, din comuna doljeană Calopăr. Localnicii nu au gaze în case, pentru că satul lor nu este racordat la rețea, dar acum se pare că au din plin în grădini. De 3 zile, în gospodăria familiei Florea, gazele ard fără oprire.

“Este presiune foarte mare. Numai specialiștii știu. Specialiștii sunt la Bacău, până vin ei durează. Noi nu avem gaze în case, ne încălzim cu lemne”, a precizat Constantin Florea,

Zăcămintele au fost descoperite după ce oamenii au forat un puț pentru că secase apa din fântână în urma secetei.

“Am forat un puț, inițial am crezut că este apă vie. Și s-a constatat că a luat foc și au venit domnii de la pompieri și au costatat că sunt gaze. Arde de sâmbătă noaptea. S-a discutat cu o firmă specializată să vină să astupe, până vedem ce este exact aici”, a povestit Alice Florea, fiica proprietarului.

Autoritățile locale spun că vor face demersurile necesare pentru a stabili exact dacă acolo se află zăcăminte de gaze naturale ce pot fi exploatate.

“După ce au venit specialiștii, am decis că nu este un pericol dacă o ținem sub control”

“După ce au venit specialiștii, am decis că nu este un pericol dacă o ținem sub control. Este posibil să fie o pungă mare de gaze, dar deocamdată specialiștii nu știu cât de mare este. Vom vedea. Deocamdată am contactat o firmă care să acopere groapa din care ies gaze” a precizat Daniel Bobin, primarul comunei Calopăr.

Costul lucrării prin care se va astupa punga de gaze se ridică la aproximativ 20.000 de lei. Factura va fi achitată din bugetul local, urmând ca banii sa fie ulterior recuperați de la proprietar.

Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Marius Tucă Show –

21 Mar, 01:16

Știri externe –

21 Mar, 00:59

Actualitate –

21 Mar, 00:42

Ultima oră

Știri –

21 Mar, 00:19

Sport –

21 Mar, 00:09

20 Mar, 23:46

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/un-barbat-din-dolj-a-gasit-gaze-chiar-in-curtea-lui-19840135

Ultimă oră

Același autor