9.8 C
Județul Dolj
27 aprilie, 2024

Zeci de clădiri cu RISC SEISMIC în comunele din Dolj. Majoritatea sunt unități de învățământ

Publicat: 21/02/2023, 17:30

Un număr de 49 de clădiri din comunele judeţului Dolj sunt încadrate într-o clasă de risc seismic, potrivit datelor puse la dispoziţie de Instituţia Prefectului. Majoritatea sunt administrate de primăriile din localităţile respective. Pe lângă școli, în aceeași situatie sunt și săli de sport, primării, grădinițe, cămine culturale, piețe și sedii de poștă.

Localitatea Seaca de Câmp este una dintre comunele din Dolj unde s-a simțit destul de puternic cutremurul de acum câteva zile. Una dintre locuințele primăriei unde sunt cazate mai multe persoane a fost grav afectată. A căzut un zid.

De altfel, în această localitate, majoritatea clădirilor, grădinițe, școli, chiar și sediul primăriei, sunt pe lista clădirilor cu grad ridicat de risc seismic. Oamenii sunt îngrijorați, mai ales pentru cei mici, care învață la grădinițele și școlile din comună.

Primarul spune că dintr-o grădiniță vor fi mutați copiii, pentru că este plină de crăpături.

„Avem șapte clădiri pe această listă. Dar vom rezolva această situație. La una dintre grădinițe, unde niciodată nu s-a făcut reabilitare, vom muta copiii”, spune Iulian Băloi, primarul localității.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj susține că răspunzătoare pentru situația unităților școlare din județ sunt primăriile.

Conducerea ISJ Dolj susține că multe dintre clădirile unităților de învățământ nu sunt expertizate pentru că studiile de fezabilitate presupun costuri foarte mari.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Marius Tucă Show –

21 Mar, 01:16

Știri externe –

21 Mar, 00:59

Actualitate –

21 Mar, 00:42

Ultima oră

Știri –

21 Mar, 00:19

Sport –

21 Mar, 00:09

20 Mar, 23:46

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/zeci-de-cladiri-cu-risc-seismic-in-comunele-din-dolj-majoritatea-sunt-unitati-de-invatamant-19930650

Ultimă oră

Același autor