13.9 C
Județul Dolj
7 mai, 2024

Accident pe calea ferată. Un tren cu cereale a deraiat în Dolj, traficul a fost dat peste cap

Publicat la 16 ianuarie 2024, 08:20

Tren de marfă Sursa foto: EVZ

Un tren de marfă, cu 15 vagoane a deraiat în dreptul unei stații CFR din județul Dolj, în această dimineață.

Accident pe calea ferată. Un

, care transporta cereale a deraiat în dreptul unei stații

din județul Dolj. Din primele informații, 10 vagoane s-au răsturnat, iar alte cinci au deraiat de pe calea ferată. Trenul avea în compunere 35 de vagoane și circula pe relația Salonta – Roșiori Nord.

Accident pe calea ferată

Traficul feroviar este blocat în zonă, iar echipele de intervenție sunt la fața locului pentru a remedia situația.

a comunicat că trenul aparținea operatorului Global Rail Solutions SRL. Accidentul s-a produs în zona haltei de mișcare Leu, la o distanță de 25 de kilometri de Craiova.

„În data de 16.01.2024, în jurul orei 01:30, SRCF Craiova, secția de circulație Caracal – Craiova (linie dublă electrificată), în zona schimbătoarelor de cale din capătul Y al haltei de mișcare Leu, la km. 187+200, în circulația trenului de marfă nr. 68322 (aparținând operatorului de transport feroviar GLOBAL RAIL SOLUTIONS SRL) s-a produs deraierea unui număr de 15 vagoane încărcate cu cereale, dintre care 10 vagoane s-au răsturnat. Circulația trenurilor este închisă accidental pe ambele fire”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Transporturilor.

Conform sursei citate, la fața locului, în zona în care s-a produs acest accident, a ajuns personal din cadrul ASFR – Inspectoratul de Siguranță Feroviară Craiova.

Traficul feroviar a fost blocat

După evenimentul din halta Leu, au apărut probleme în traficul feroviar în această zonă. Conform unei comunicări a reprezentanților CFR, operatorul privat primește asistență tehnică penttru a repune pe calea ferată trenul deraiat

„Facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe șină a vagoanelor deraiate si răsturnate, astfel încât zona Craiova – Caracal să fie redeschisă în condiții de siguranță“, potrivit CFR SA.

Trenurile de pasageri care asigură legătura dintre Craiova și București au întârzieri și de peste două ore din cauza accidentului de pe calea ferată. Circulația trenurilor se face pe rute alternative: Craiova – Piatra Olt – Caracal. Mai multe trenuri au fost suspendate până la remedierea situației și deblocarea căii ferate.

Accident pe calea ferată în anchetă

Evenimentul de pe calea ferată, produs în această noapte, în jurul orei 1.00, va fi anchetat de autoritățile feroviare. Anunțul a fost făcut de reprezentanții CFR. O comisie de specialitate din cadrul instituției va investiga cauzele producerii acestui accident pe calea ferată.

„Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele deraierii”, a precizat administratorul de infrastructură feroviară.

Menționăm că la finalul anului trecut, un alt accident asemănător s-a produs la ieșirea din stația Zăvestestreni. Pe 22 decembrie 2023, trenul de călători Roşiori Nord – Bucureşti Basarab a deraiat, conform CFR Călători. Călătorii au fost preluați, după accident, până la destinaţii, cu automotoare CFR Călători.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/accident-pe-calea-ferata-dolj.html

Ultimă oră

Același autor