20.2 C
Județul Dolj
7 mai, 2024

Campionat ilegal cu lupte de câini, descoperit în Republica Moldova

Publicat la 23 ianuarie 2024, 16:25

Lupte de câini. Sursa foto: Pixabay

Campionat ilegal cu lupte de câini. Poliţiştii au efectuat zeci de percheziții în cadrul unei anchete cu privire la săvârșirea infracțiunilor de schingiuirea animalelor și organizarea și participarea la lupte de câini.

Campionat ilegal de lupte de câini.

au descoperit în Republica Moldova un campionat ilegal de lupte de câini. Zeci de persoane au fost reţinute în acest dosar. Operațiunea de amploare a avut loc cu sprijinul polițiștilor români.

Campionat ilegal cu lupte de câini

Polițiști din cadrul Biroului de Protecție a Animalelor

au efectuat 23 de percheziții domiciliare, în județele Gorj, Dolj,

, Hunedoara, Timiș și Argeș. Percheziţiile fac obiectul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de schingiuirea animalelor și organizarea și participarea la lupte de câini.

Campionat ilegal de lupte de câini. Sursa foto:

Aşadar, o grupare româno-moldovenească, care organiza lupte ilegale de câini, a fost destructurată.

români au făcut percheziții în mai multe locații, de unde au ridicat zeci de telefoane și laptopuri.

„În perchezițiilor, au fost constatate 9 infracțiuni de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților. De asemenea, au fost descoperite și ridicate pentru continuarea cercetărilor 82 de telefoane mobile, 22 de laptop-uri, 7 tablete, 7 carduri de memorie, 23 memory-stick, un HDD, o unitate PC și un DVD” , au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Campionat ilegal de lupte de câini. Sursa foto: Poliţia Română.

Inclusiv români participau la aceste lupte ilegale de câini

În baza informațiilor obținute, ofițerii moldoveni au reușit să reţină 40 de persoane, inclusiv români. Aceştia participau la unul dintre aceste campionate de lupte ilegale peste Prut. Opt dintre ele au fost reținute, potrivit legii moldovene, pentru 72 de ore.

La locul descinderii, anchetatorii au găsit și cinci animale rănite, care au fost preluate de veterinari. Alți șapte câini au fost aduși în adăposturi din România.

Anchetatorii au mai descoperite o cameră de filmat, un disc de memorie, 46 de carnete de sănătate, 39 de carnete de performanță, 45 de cărți de origine română, 9 pașapoarte pentru animale de companie, 36 de microcipuri sigilate, 105 cartușe de vânătoare, produse farmaceutice destinate dopajului canin, precum și alte obiecte ce au legătură cu infracțiunile

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/campionat-lupte-caini-schingiuirea-animalelor.html

Ultimă oră

Același autor