25.3 C
Județul Dolj
5 mai, 2024

Fermierii români se duc peste Ursula von der Leyen, la Romexpo

06.03.2024 15:38

06.03.2024 15:13

Inquam Photos / George Călin

Mai mulți fermieri români vor să se facă auziți de Ursula von der Leyen.

Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă a discutat cu președinta Comisiei Europene despre importurile din Ucraina.

„Am discutat astăzi. Am avut două întâlniri bilaterale cu președinta Parlamentului și cu președinta Comisiei. Cu doamna Ursula von der Leyen am atins acest subiect al politicilor pe care familia populară europeana trebuie să le cuprindă în manifestul final care va fi aprobat la finele acestui congres. În intervenția mea, am menționat că trebuie să susținem fermierii și avem nevoie în continuare de soluții, de politici concrete pentru că trebuie avut în vedere un lucru foarte simplu: fermierii sunt cei care ne pun hrana pe masă.

Așa cum ne ocupăm de toate celelalte chestiuni, trebuie să avem în vedere și sprijinul pentru pentru fermieri și tot ceea ce ține de competitivitate, pentru că Uniunea Europeană trebuie să identifice și să deruleze toate aceste politici în deplină concordanță și dialog cu fermierii, cu industria, cu tot ceea ce ne propunem noi să dezvoltăm, ținând cont de creșterea competitivității pentru că altfel pierdem pe piața mare.”, a spus Nicolae Ciucă la Antena3 CNN.

„Ceea ce se întâmplă astăzi, în agricultura din România, se întâmplă cu sprijin financiar consistent din partea Uniunii Europene. Plăți direct în agricultură, bani care se duc direct la fermieri, sunt în valoare de 2.1 miliarde pe an, plus celelalte fonduri de până la aproape 3 miliarde care sunt fonduri structurale și au contribuit masiv la dezvoltarea și modernizarea agriculturii în România.

În momentul de față, din discuțiile pe care le-am avut cu fermierii, trebuie, obligatoriu, să identificăm acele soluții prin care să dezvoltăm sistemele de irigații pentru că agricultura din România este meteo-dependentă. Este păcat după ce s-a investit atât în utilaje, în tehnologie, în o serie întreagă de inginerii, să nu putem să avem o eficacitate consistentă a producției agricole.”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Știrea inițială:

Mai mulți fermieri români, în frunte cu Adelin Maria, adunați la Afumați, se îndreaptă către Romexpo, unde se află și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Fermierul din Dolj a oferi un interviu pentru Atena 3 CNN, chiar înainte de a pleca spre București, în care a spus care sunt solicitările fermierilor români pentru șefa Executivului European.

„Nu am fot lăsați să intrăm cu utilajele în București, doamna Ursula von der Leyen este foarte bine păzită. În acest caz ne vom deplasa cu mașini mici către Romexpo, pentru a transmite doleanțele noastre.

Fermierii din România și cei din Europa sunt în continuare supărați din cauza cerealelor contaminate care vin pe piețele noastre direct sau indirect. Poporul român, ca și alte popoare din Europa, consumă produse alimentare contaminate. Trebuie să înțeleagă faptul că e momentul să susțină Ucraina să-și vând produsele pe piețele vechi, tradiționale“, a punctat Adelin Maria.

„Avem și colegii care sunt pe drum și vin în București, Vor veni și mâine! Am făcut tot ce am putut și rămâne de văzut dacă doamna Ursula este preocupată și de problemele noastre, sau doar de alegerile care au loc și de viitorul Partidului Popular European“, a mai spus fermierul din Dolj.

10 Martie 2024, 18:46

Sursa: https://www.dcnews.ro/fermierii-romani-se-duc-peste-ursula-von-der-leyen-la-romexpo_951461.html

Ultimă oră

Același autor