16.4 C
Județul Dolj
29 aprilie, 2024

Focar de infecție descoperit de Garda de Mediu | Eprubete medicale, găsite pe un câmp din Dolj

Garda de Mediu a descoperit sute de eprubete medicale cu probe biologice și aruncate pe un câmp în apropiere de Drumul Național (DN) 55, dintr-o localitate din Dolj.

În cursul zilei de luni, 15 aprilie 2024, polițitștii doljeni au fost informați de către comisarii de la Garda de Mediu cu privire la existența unor flacoane medicale pe un câmp în extravilanul localității Ghindeni.

În prezent, s-a deschis o amplă anchetă atât de Garda de Mediu, din

, cât și de polițiști criminaliști, care au ridicat de la fața locului sute de eprubete cu sânge.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, recipientele au fost aruncate pe o suprafață de 70 de metri, într-o arie naturală protejată, care este și supravegheată video.

Anchetatorii încearcă să stabilească acum cine a aruncat acolo acele eprubete.

Recomandare din top articole

Inițial, aceste recipiente au fost găsite de un cetățean din localitate, care a anunțat autoritățile.

Potrivit anchetatorilor, din primele cercetări reiese că eprubetele conțin sânge prelevat de la cabaline.

”La data de 15 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj a fost sesizat de către reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Dolj cu privire la faptul că, pe un câmp din extravilanul localității Ghindeni au fost identificate deșeuri provenite din activitate medicală.

La fața locului s-au deplasat lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu specialişti criminalişti, ocazie cu care au fost identificate 466 de flacoane cu un conţinut lichid de culoare brun-roşcat, lamele pentru analiză, flacoane medicale, dar şi documente medicale ce ar concluziona că provin din activitatea unor cabinete medicale veterinare”, potrivit IPJ Dolj, notează

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/locale/focar-de-infectie-descoperit-de-garda-de-mediu-eprubete-medicale-gasite-pe-un-camp-din-dolj-707016.html

Ultimă oră

Același autor