23.7 C
Județul Dolj
6 mai, 2024

Incendiu la Hidrocentrala Porțile de Fier. Pompierii au cerut ajutorul echipajelor din județele vecine

Publicat la 1 februarie 2024, 23:35

Sursa foto: Captura ecran

Un incendiu a izbucnit la Hidrocentrala Porțile de Fier. Un transformator pe bază de ulei a luat foc și arde cu flacără deschisă. Salvatorii intervin cu patru autospeciale de stingere și cu o ambulanță. Până în prezent nu au fost raportate victime.

Un incendiu a izbucnit la

de la Portile de Fier. La fata locului intervin patru autospeciale și o ambulanță. Dată fiind amploarea incendiului, pompierii militari au solicitat sprijinul colegilor din județele vecine. Până în prezent nu au fost raportate victime.

UPDATE: Incendiul a fost stins

Incendiu puternic la hidrocentrala Porțile de Fier 1

Potrivit primelor informații este vorba de un transformator pe bază de ulei care s-a aprins și arde cu flacără deschisă. De asemenea, la fața locului a ajuns și prefectul județului. Este vorba de transformatorul aferent grupului 5 al hidrocentralei

Compania Hidroelectrica a anunțat că a oprit toate grupurile hidroenergetice, 3,4 și 6 imediat după izbucnirea incendiului. Grupurile vor fi puse în funcțiune în perioada următoare.

Au fost trimise ajutoare din județele vecine

În sprijinul pompierilor din Mehedinți a fost trimisă o autospecială de stingere de la

Caraș-Severin, două autospeciale din Dolj, una din Gorj și o autospecială cu pulbere la ISU Timiș.

„Astăzi, 01.02.2024, în jurul orei 20.30, a avut loc un incident la Hidrocentrala Porțile de Fier, unde a izbucnit un incendiu la transformatorul aferent hidroagregatului numărul 5. Echipele de pompieri au intervenit cu promptitudine, iar la această oră incendiul a fost stins cu succes. Menționăm că nu au existat victime umane în urma acestui eveniment. Pentru siguranța, autospecialele de intervenție vor rămâne prezente în zonă până când orice eventuale riscuri vor fi eliminate complet.

Din motive de precauție și pentru a facilita intervenția pompierilor, grupurile adiacente celui la care s-a produs incidentul, respectiv HA4 și HA6, au fost temporar oprite. Acestea sunt in proces de repornire și vor fi repuse în funcțiune imediat ce condițiile de siguranță sunt îndeplinite 100%”, potrivit comunicatului emis de

Incendiu la transformatorul 5 de la hidrocentrala Porțile de Fier 1

Datorită intervenției operative a salvatorilor, incendiul a fost localizat, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți a fost eliminat.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/incendiu-la-hidrocentrala-portile-de-fier-pompierii.html

Ultimă oră

Același autor