28.1 C
Județul Dolj
6 mai, 2024

Medic din Craiova, trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Acuzat că i-a secționat artera unui pacient

Publicat la 30 ianuarie 2024, 18:48

Sursa foto: Arhiva EvZ

Alin Demetrian fostul manager al Spitalului de Urgență din Craiova a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Medicul este acuzat că ar fi secționat accindental artera unui pacient.

Alin Demetrian, fostul manager al SpitaluluiJudețean de Urgență Craiova, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Medicul este acuzat că ar fi comis grave erori în timpul intervențiilor chirurgicale în urmă cărora unul dintre pacienții operați a murit.

Alin Demetrian, acuzat de ucidere din culpă

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au transmis că Alin Demtetrian fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, medicul fiind până în prezent cercetat în stare de

Acuzația de ucidere din culpă i-a fost imputată medicului craiovean după ce i-a provocat pacientului pe care l-a operat, o hemoragie externă masivă rezultată în urmă secționării accidentale a trunchiului brahiocefalic drept.

„La data de 13.09.2019, în calitate de medic operator principal, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ca urmare a nerespectării măsurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic, specialitatea chirurgie toracică, Demetrian Alin-Dragoş a efectuat în mod necorespunzător o mediastinoscopie cervicală anterioară tip Carlens asupra pacientului B.D. în timpul căreia a secţionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocându-i o

externă masivă care a condus, în dimineaţa zilei de 14.09.2019, la moartea violentă a pacientului, între actul medical efectuat de către inculpat şi decesul pacientului existând legătură de cauzalitate directă”, conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Alin Demetrian nu ma profesează din vara anului trecut

Alți trei pacienți au murit în condiții similare. Anchetatorii adaugă faptul că operațiile au fost făcute în perioade diferite. Mai mult, după efectuarea analizelor de laborator, procurorii spun că pot face legătura dintre cauza decesului și operația făcută de medicul craiovean.

Pacientul care a murit este din Dolj și a fost operat în urmă cu cinci ani, și la fel ca și ceilalți trei pacienți decedați a fost suspus unei intervenții de prelevare a unei biopsii. La scurt timp după ce a intrat în operație, pacientul de 73 de ani din Dolj a murit. Decesul a survenit ca urmare a faptului că medicul i-a tăiat o arteră importantă, de unde și hemoragia masivă.

Alin Demetrian i-a fost interzis să mai profeseze din primăvara anului trecut, iar acum procurorii l-au trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

Medicul este acuzat și pentru alte trei infracțiuni de ucidere din culpă

Potrivit declarațiilor făcute de anchetatori „s-a dispus disjungerea cauzei efectuarea de cercetări față de chirurgul Demetrian, în calitate de suspect, pentru săvârșirea, în împrejurări asemănătoare, a altor trei infracțiuni de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale”.

„În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unități medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu”, arăta

. Alin Demetrian a fost manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova și a condus Secția de Chirugie Toracică.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/medic-alin-demtetrian-acuzat-ucidere-din-culpa.html

Ultimă oră

Același autor