17 C
Județul Dolj
27 aprilie, 2024

Peste 12.000 de parfumuri false, în valoare de peste 7 milioane de…

Peste 12.000 de parfumuri false, în valoare de peste 7 milioane de lei, confiscate de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria, mai multe cutii ce conțineau 12.066 flacoane de parfumuri, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Conform sursei citate, joi dimineaţă, în jurul orei 07,30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 42 de ani, care se afla la volanul unui ansamblu rutier format din camion şi remorcă, ambele înmatriculate în Bulgaria.

„Şoferul transporta coletărie, conform documentelor de însoţire a mărfii, pe ruta Bulgaria-Polonia. Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră doljeni au descoperit, în compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport, printre colete, mai multe cutii de carton ce conţineau mii de flacoane cu parfum, inscripţionate cu mărci protejate, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute”, arată IGPF.

În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea totală de 12.066 flacoane cu parfum, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Bunurile, în valoare totală estimată de 7.239.600 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Faţă de cetăţeanul bulgar se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută de art. 102 din Legea 84/1998.

Urmărește România Liberă pe

Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.

Italianul Andrea Mandorlini este noul antrenor principal al celor de la CFR Cluj. Anunțul numirii a fost făcut de clubul ardelean prin intermediul unei…

România este o ţară cu resurse semnificative de gaze naturale, un punct strategic de tranzit şi un important jucător regional, putând contribui, datorită infrastructurii…

Papa Francisc a fost externat vineri dimineaţă, la nouă zile după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru repararea unei hernii abdominale. Suveranul pontif, în…

Sursa: https://romanialibera.ro/justitie/peste-12-000-de-parfumuri-false-in-valoare-de-peste-7-milioane-de-lei-confiscate-de-politistii-de-frontiera/

Ultimă oră

Același autor