28.1 C
Județul Dolj
6 mai, 2024

Protest la procesul criminalului din Grădina Botanică. Imaginile cutremurătoare

Publicat la 1 februarie 2024, 14:14

Ce s-a întâmplat la procesul criminalului din Grădina Botanică. Imagini cutremurătoare. Sursă foto: Facebook

Astăzi a avut loc prima şedinţă din procesul în care este judecat criminalul din Grădina Botanică, Mario Fojică. Prietenii Melisei s-au strâns în faţa Tribunalului Dolj şi au cerut închisoarea pe viaţă.

Astăzi a avut loc prima şedinţă din

în care este judecat Marian Fojică, criminalul din Grădina Botanică, care a ucis-o pe Melisa. Şedinta s-a încheiat cu o amânare, iar acesta a fost dus înapoi în penitenciar.

Prietenii cer pedeapsa maximă

Colegii Melisei, tânăra ucisă după atacul cu un cuţit, au fost în faţa tribunalului şi au cerut

maximă pentru criminal. „Ai ucis trupul meu tânăr şi firav, dar nu şi sufletul meu curat. Melis, te iubim!” sau „Melis, un înger căzut la pământ fără speranţă de scăpare a fost tragic înfrânt de mâna unei fiare” au fost câteva dintre mesajele transmise de tineri în faţa Tribunalului Dolj.

Tot astăzi, a fost pentru prima dată când părinţii Melisei au fost faţă în faţă cu criminalul. Cu toate astea, judecătorii nu au făcut nicio audieri şi au decis ca termenul să fie amânat, potrivit

Cum a ucis-o Marian Fojică pe Melisa

Procurorii au explicat în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată pe criminal ce s-a întâmplat exact în data de 27.06.2023, în jurul orelor 16.00, în Grădina Botanică din Craiova.

„Inculpatul F.M.A. a pus în aplicare hotărârea infracțională de a ucide, înjunghiind de mai multe ori cu un cuţit, în zone vitale atât pe victima L. M.M., provocând decesul acesteia, cât şi pe persoana vătămată B.E., acesteia producându-i leziuni traumatice ce au necesitat cca. 40 zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei. La stabilirea încadrării juridica a fost reţinută circumstanța agravantă, premeditarea, având în vedere că inculpatul F.M.A. a luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor”, se arată în rechizitoriu.

Ce spun anchetatorii

Unele persoane au susținut că adolescentul ucigaș ar fi fost iubitul minorei, dar anchetatorii au infirmat această ipoteză.

„Astfel, chiar dacă inculpatul nu cunoştea cele două victime, din modul în care acesta a acţionat, rezultă că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i dosar să-şi aleagă victimele în funcţie de împrejurări şi să acţioneze la momentul oportun”, au menționat procurorii în rechizitoriu.

„S-a mai reținut că în data de 27.06.2023 inculpatul minor FMA a purtat, fără drept, asupra sa un cuţit, într-un mijloc de transport în comun (microbuz), în timpul deplasarii de la domiciliul său din com. Calopăr până în mun. Craiova, apoi şi în locuri de distracţie şi agrement, respectiv în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova şi mai apoi în Grădina Botanică”, se arată în rechizitoriu.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/marian-fojica-criminal-gradina-botanica-proces.html

Ultimă oră

Același autor