9.8 C
Județul Dolj
28 aprilie, 2024

Incendiu langă Aeroportul Craiova. Flăcări violente, izbucnite într-o anexa care urmează să extindă terminalul /video

18.03.2024 12:47

18.03.2024 12:25

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @stockgiu

Un incendiu semnificativ a izbucnit la șantierul noului terminal al Aeroportului Internațional Craiova, mobilizând mai multe echipaje de pompieri pentru a stinge flăcările.

Sorin Manda, directorul aeroportului Craiova a declarat pentru DIGI 24: ”În această speță nu vorbim neapărat de aeroportul din Craiova, vorbim despre șantierul noului aeroport din Craiova, unde firma a lucrat neglijent, din punctul nostru de vedere. Au plasat neglijent materiale inflamabile în fața aeroportului care au luat foc de la scântei de sudură. Incendiul este lichidat, noroc că aeroportul are autospeciale de stingere a incendiilor care au intervenit imediat. Sunt spre sfârșitul lichidării și cei de la ISU, situația este sub control, nu sunt victime dar există daune materiale. Pe șantier erau în jur de 300 de persoane, iar în zona respectivă 20-30. Incendiul nu a perturbat activitatea aeroportului. Proiectul era realizat în proporție de 70% și se afla la 300 de metri de aeroportul actual.”

Știrea inițială:

Potrivit ISU Dolj, incendiul afectează materiale de construcție (polistiren) depozitate în interiorul halei, generând o degajare de fum densă. Pompierii au reușit localizarea incendiului, limitând propagarea flăcărilor.

„In acest moment se intervine cu 4 autospecaiale de lucru cu apa si spuma, 2 ambulante SMURD , o autospeciala de lucru la inatime pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit intr-o hala din extinderea aeroportului Craiova. Pana in acest moment nu sunt victime”, transmite ISU Dolj.

Efectele focului și amploarea operațiunilor de stingere nu au afectat deocamdată traficul aerian din aeroport. Autoritățile continuă monitorizarea situației și investigarea cauzelor care au condus la izbucnirea incendiului.

18 Martie 2024, 12:50

Sursa: https://www.dcnews.ro/flacari-care-ameninta-aeroportul-craiova-pompierii-in-lupta-cu-un-incendiu-violent_952897.html

Ultimă oră

Același autor