17 C
Județul Dolj
27 aprilie, 2024

Preț carburanți 12 martie. Petrom a ieftinit benzina și motorina

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților în România, a redus prețurile la benzina și motorina vândute în stațiile proprii. Este a treia ieftinire consecutivă.

12 mart. 2024, 08:21

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișează marți, 12 martie, un preț de 7,08 lei/litru de benzină standard, în timp ce prețul pentru motorină este de 7,42 lei/litrul.

Conform analizei

, compania petrolieră a scăzut marți prețuile cu șase bani pe litru, și la benzină și la motorină.

Aceasta este a treia ieftinire consecutivă a carburanților din ultima vreme. Precedenta a avut loc în data de 7 martie, când compania petrolieră a scăzut marginal prețul benzinei, cu un ban litru, și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru. Asta după ce, în primul week-end din martie, Petrom a redus prețul benzinei cu doi bani pe litru și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru.

Ieftinirile vin după o serie de 12 scumpiri consecutive din ultima vreme, exceptând o ieftinire nesemnificativă, de un ban pe litru.

Ieftinirile din utlima vreme vin pe fonndul unei situații relativ calme în ultimele săptămâni, atât în ceea ce privește cotațiile petrolului, cât și cotațiile produselor petroliere. Astfel, în ultimele două săptămâni, cotația bezinei în Europa a scăzut cu 47 de dolari pe tonă, iar cea a motorinei, produs care este importat în România pentru consumul pieței, a scăzut cu 35 de dolari pe tonă.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Sursa: https://www.romaniatv.net/pret-carburanti-12-martie-petrom-a-ieftinit-benzina-si-motorina_8188113.html

Ultimă oră

Același autor